Eclipse
 
21. April 1997 – 22.Maart 2013
 
 
Drie jaar geleden heb ik Eclipse, een Canadese witte wolf, geadopteerd. Door het regelmatig ontvangen van brieven en foto’s mocht ik toch een klein beetje aan haar leven in Wolfpark, Indiana, deel hebben. Ik wist al dat Eclipse, nu toch een oude dame met egocentrische neigingen en ouderdom afhankelijke aandoeningen, het tijdens de laatste winter moeilijk had. En eigenlijk had ik met iedere nieuwsbrief verwacht te lezen dat Eclipse overleden zou zijn. Ik voelde het gewoon en toch was het heel treurig toen ik de boodschap van haar overlijden ontving.
 
Eclipse was een schuwe wolf. Zij was niet goed in het omgaan met andere wolven en om deze reden heeft zij de laatste jaren alleen in een omheind stuk land moeten doorbrengen. Zij was ook heel erg wantrouwig tegenover de meeste mensen. Een enkeling vond zij goed genoeg om haar te mogen aanraken en met lekkere dingen te verwennen. Eind vorig jaar raakte Chetan, een oude alfa mannetje, zijn partner kwijt. Naar haar dood kwam men op het idee dat Eclipse en Chetan misschien goed met elkaar overweg zouden kunnen. En op 12 December 2012 na enkele weken van kennismaking, eerst op afstand, daarna samen wandelen, was het eindelijk zo ver en mochten de twee samen zijn in een omheining van 0,6 ha. Ze werden heel goede vrienden.
 
Eclipse zal de herinnering ingaan als een schuwe, voorzichtige, vriendelijke wolf, waar alle vrijwilligers van hielden. Ik wens alleen dat ik toch de reis naar Indiana had gemaakt om Eclipse persoonlijk te ontmoeten. Ik hoop dat ik dit wel kan doen met Fiona.
 
 
 
Rest in peace Eclipse.
 
 
 
 
 
You earned it. In love and respect for who you were and for what you stood – an ambassador for all wild wolves.
 
Sabine